14 Mayıs 2012 Pazartesi

PARA PARA PARA

İnsan bedeninden ve aklından başka hiçbir şeye sahip olamaz. Bunun böyle olmadığına inanan bir dünyada yaşıyoruz ne yazık ki. Oysa ki dünya düzeneği "Ben" arayışına saygı duymuyor, hatta böylesi bir arayış içinde olanları cezalandırmak için sürekli çaba içinde.. "Ben" i arayanlara acı çektirmek en birinci vazifesi.


Daha önce de burada hatırlattığım gibi "Asr "suresinden bahsedeceğim yine. Bu ayet kutsal kitabın özeti niteliğinde bana göre. Ayette; Allah zaman üzerine yemin ederek, insanların büyük zarar ve yanılgı içinde olduklarını ve aslında yapmaları gerekenin  özetle; 1.İnanmak. 2.Kendilerine hayırlı bir iş. 3.Doğrudan yana olmak ve hak yememek. 4.Sabırlı ve kararlı olmak olduğunu söylüyor. Bunların dışındaki bütün dünyevi nimetler ve uğraşlar boşuna.. 


Başta da söylediğim gibi insan aklına ve bedenine sahip çıkmalı tüm yaşamı boyunca. Bunlara sahip çıkmak için çok çaba sarfetmeli. Akıl ve beden sağlığın elden giderse, her şeyin olmuş boş. Dünya düzeni insanı yıkmaya çalışsa bile paranın esiri olmamalı. Dünya üzerinde hangi kişi bir çöpünü bile alarak toprağa kavuştu? İstediğin kadar paran olsun, bir dakika içinde hepsini kaybedersen geriye neyin kalıyor buna bak. Tabii ki çok önemli bir meta. Fakat yaşamını sürdürürken aracın olmalı sadece. Eğer seni ele geçirip kul ederse bittiğinin resmidir.....

2 yorum: