1 Ağustos 2012 Çarşamba

ELENİ İÇİN YENİDEN

Tekrar merhaba,
Yaz ile birlikte ara verdiğim yazılarım, aşağıda gördüğüm haberi sizlerle paylaşma isteğiyle kaldığı yerden devam ediyorum. 

Bu haberin beni ne kadar heyecanlandırdığını bilemezsiniz. İstisnasız her eserini defalarca dinlediğim besteciyi canlı dinleyebileceğim fikri bile güzel. Aranızda Eleni Karaindrou'nun müziğini hiç dinlemeyen varsa elini çabuk tutsun lütfen. Üstelik Olağandışı yönetmen Angelopoulos ( Bknz.Blog Arşiv: Sinemanın Dostoyevski'si ) filmleri ile taçlandırsanız iyi edersiniz. Haberin sonunda bir iki eserini paylaşıyorum, böylece iyi bir başlangıç yapıp şimdiye kadar neler kaçırdığını görebilirsiniz...(Sonuncu videoyu epey tanıyan çıkacaktır. )




Akbank Caz Festivalinin bir diğer konuğu, günümüzün en önemli film ve tiyatro müziği bestecilerinden biri olan Yunan piyanist & besteci Eleni Karaindrou olacak. Her biri ayrı bir başyapıt olarak değerlendirilen “Sonsuzluk ve Bir Gün”, “Ağlayan Çayır” gibi Theo Angelopoulos filmleri için bestelediği müziklerle dünya çapında bir hayran kitlesine sahip olan Eleni Karaindrou, bugüne kadar kaydettiği 20 civarında albüm ile önemli satış başarılarına da imza attı. Akdeniz ve Balkanlar'ın yerel enstrümanları ile klasik batı müziği enstrümanlarını birlikte kullanarak kendine has müzikal renkler yaratmayı başaran Eleni Karaindrou, Türkiye'de en çok sevilen yabancı sanatçı arasında yer alıyor.
Ender Sakpınar yönetiminde 31 kişilik orkestra eşliğinde 7 Ekim Pazar günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek Eleni Karaindrou konseri, 24 Ocak'ta vefat eden yönetmen Theo Angelopoulos'un anısına düzenlenecek. “Ulis'in Bakışı”, “Ağlayan Çayır”, “Leyleğin Geciken Adımı”, “Sonsuzluk ve Bir Gün”, “Puslu Manzaralar”, “Kitera'ya Yolculuk” gibi filmlerin müziklerinden oluşan bir performans sunacak olan Eleni Karaindrou, festival tarihindeki unutulmaz konserlerden birine imza atacak.  (Hürriyet Sanat)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder