7 Şubat 2014 Cuma

EN AĞIRINDAN

Gördüğüm fotoğraf 2 gündür beynimin bir yerlerinde...Kemir Allah kemir...Çaresizlik ve öfke hissettiğim... Biz hepimiz reziliz, bu bizim rezilliğimiz  topyekün...


Hangi telefonun bilmem ne versiyonu, Whatsapp'ın bilmem ne sürümü, sosyal medyaya getirilen sınırlama, ortalığa saçılan gizli görüşmeler, yolsuzluk, taksim projesi, dolar'ın inanılmaz yükselişi, şu sınavdaki hata, bu kazağın s bedeni var mı?,bu fotoyu face'e mi yoksa twitter'a mı koysamlar, bu gece ki programın ne şekerimler, hayırlı cumalar, hayırsız kocalar, arkadan vuran dostlar, o terfi benim hakkımdılar, tam 46 dk.16 sn.dir aramadılar, acaba aldatılıyorum  mu? lar, kopan aile bağları, bu akşam benim dizim varlar, gezi çağın en büyük eylemidirler, bunun arkasında hangi güç varlar, kroylan'ın yeni far rengi, armani'nin yeni parfümü, evlenme programlarındaki iki yüzlülükler, aa o bakanın oğlu da mılar, ilişki uzmanımlar, tepkisiz insanlar, uyuşturulmuş kitleler, bana dokunmayın da neyseler, ıpad'lar,ıphone 5ssss=6, facebook kısa filmleri, çok ahlaklı takılmalar, birbirini goygoylamalar, ya aslında bu montaj, ben çok dürüst biriyimdirler, artık sabrım taştı, alem olmuş oruspular, ödemeler, borçlar, bilmem ne yıldızın çekim güçleri, oooh sıcacık evimde aldım kitabımı taktım cdmi, kayağa nereye gitsemler, ayy bu sene mütavazi bir tatil yapacağımlar, sigaraya yine mi zam kardeşim, bu markadan da vazgeçemiyorumlar, ben şöyle duygusal biriyim, böyle omurgalıyımlar, trafikte canavarlaşanlar, kuralsız kurallar, aile babası gibi görünüp karanlıklarda küçücük bedenleri sıkıştıranlar, yanındaki kadınlara türlü hakaretler, aşağılamalar, erkekleri sırf para olarak görenler, sosyal medyada paylaşılan en anlamlı fotolar, bir dakika profilden çekme iyi çıkmıyorumlar, başardımlar, pahalı zevkler, züğürt gezen zengin müsvetteleri, yalanlar, anketler, seçim barajları, demokrasi paketleri, sınıf farkları, bitip tükenmek bilmeyen kadın cinayet haberleri, üsttün alta kompleksi, altın üstte kini, çaresiz çareliler, bilmem ne dernekleri, çocuklarının hala gözlerinin taa içine bakmamışlar, vizeden çaktım kısmet finallere abiler, ne yapalım halk istiyorlar, benden daha iyi sevgili olamazlar, kullananlar, kullanılanlar, lar...lar....lar...

Farkında mıyız, toptan battık, toptan reziliz, bir çoğumuzun gerçekte evden çıkmaya, sevdiklerimizin yüzüne bakmaya hali yok aslında... Mış gibi yapıp, yalan hayatlar yaşayıp, yer altında kurduğumuz dünyamızda bütün ahlaksızları yaşayıp yer üstüne dönünce janti beyler ve  hanım hanımcık bayanlara dönüşmekle uğraşırken, akşamları başını yastığa koyduğunda bile kendiyle hesaplaşmayı erteleyecek hale gelip, bu iki vicdan arasında mekik dokurken reziliz, neden mi? İşte bu yüzden HANIMLAR, BEYLER:


EVET BİR ÇOCUK DOĞDU İSTANBUL'DA ARKASINDAN ONLARCA KURBAN KESİLEN, BİR ÇOCUK ÖLDÜ VAN'DA BABASININ SIRTINDAKİ BİR ÇUVALDA KİLOMETRELERCE TAŞINAN........biz buyuz işte.




3 yorum:

  1. Buyuz... Söylenecek tek kelime yok.. İnanıyorum diyenlerin neye inandıklarını bilmeden, onlara güvenip itaat edenlerce baş tacı yapıldığı bir ülkede, kör gözler ve "kaderine razı olmak" felsefesi ile gelinen yerdeyiz. ..

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel tespit, RAZI DÜNYA başlıklı bir yazım var arşivde onu getirdiniz aklıma, sevgiler...

      Sil