18 Ocak 2012 Çarşamba

SÜRPRİZ OYUNCU





1959 Avanos doğumlu olan Dr.Ercan Kesal, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.


Çağdaş Dil Derneği, Nükleer Savaşa Karşı Hekimler Derneği, AIDS’le Savaşım Derneği, Klinik Mikrobiyoloji Derneği, Mülkiyeliler Birliği Vakfı, Şizofreni Dostlar Derneği gibi çok sayıda vakıf ve derneğin kuruluşunda yer aldı. 1990 yılında geldiği İstanbul’da özel sağlık sektörüne girdi,İstanbul’da özel hastane, özel poliklinik ve sağlık merkezleri kurdu.


1995 yılında, Paris’e gitti ve Sorbon’da aldığı eğitimin yanısıra Paris’te bulunduğu sürece şizofrenlerin rehabilitasyonu ve Gündüz Hastanesi’ni de inceleme fırsatı buldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji dalında "Şizofreni ve Psikoz Hastalarının Rehabilitasyon ve Readaptasyon Süreçlerinde Türkiye'de ve Dünya'da Gerçekleştirilen Model Örnekleri" tezi ile Yüksek Lisans (Master) Eğitimini bitirdi. Kurusucusu olduğu Era Yayıncılık’ın yanısıra, Dönem, Son Reçete (Genel Yayın Yönetmeni) gibi bazı dergilerin içerisinde de yer aldı.Kısa bir süre “Söyle Beyoğlu” gazetesini yayımladı.Halen “Türkiye İçin Akıl Defteri” dergisinin yayın kurulu üyesidir.


1997 yılında Özel Okmeydanı Hastanesi’ni kuran Dr.Ercan Kesal, halen Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 


DR.ERCAN  KİM BİLİYOR MUSUNUZ?


Nuri Bilge Ceylan'ın, Üç Maymun filmini izleyenler hatırlayacaktır. Orada bir patron karakteri vardır. Hatice Arslan'ın patronu. Filmi izlerken kim bu oyuncu demiştim, çünkü çok sahici ve başarılı bir oyunculuktu.





Sonra Bir Zamanlar Anadolu'yu izleyenleriniz de hatırlayacaktır. Bir muhtar karakteri vardır. Yine çok sahici ve etkileyici bir oyunculuk. Filmin bir çok mükemmeli var. Ama ben, bu oyunculuğu farklı bir yere koydum. Ayırt edilecek kadar samimi çünkü.






İşte bu karekterlere, can veren kişidir Dr. Ercan Kesal. Eşinin tiyatro oyuncusu Nazan Kesal olması mı veya büyük yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın sıkı dostu oluşu mu, Onu bu işe sürekledi bilmiyorum? Böyle bir cv sahibi kişiliğin oyunculuğu, alışılagelmiş oyunculuklardan farklı bir durum izleme fırsatı yaratmaktadır izleyici için.









Nuri Bilge Sinemasının sürpriz kişisi, Ercan Kesal'dır kuşkusuz. Aynı, şimdi hayatta olmayan, Uzak filminin ödüllü oyuncusu, Mehmet Emin Toprak gibi, beni çok etkiledi. Süpriz oyuncuları bulup, çıkartmak konusunda bir Usta'dır Ceylan.


Uzak, Vavien, Derin, Saç, Albatrosun Yolculuğu ve Küf filmlerinde oyuncu, Üç Maymun ve Bir Zamanlar Anadolu filmlerinde hem oyuncu hem de senarist olarak yeralmaktadır. Umarım daha pekçok filmde daha izleriz Dr.Ercan Kesal'ı.

2 yorum:

  1. Hayata bir dur diyesim var! Dur da şu sinemaya girip bir film izlemek istiyorum diyesim var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Ahhh o da olacak inşallah, kötü şeyler gidecek, sabır cnm:)))

      Sil